Versterking eigen kracht, Ondersteuning en Bescherming

Wat hebben we daarvoor gedaan? Thema Bescherming

Doel 1: Inwoners hebben grip op hun leven

Wat wilden we daarvoor doen?

Wat hebben we daarvoor gedaan?

1.

Aanvullend op regionale voorzieningen rond verward gedrag (zoals vervoer, crisisdienst):

1a.

Na de pilotfase beschikken we vanaf 2020 (structureel) over een outreachteam in Nieuwegein. Daarmee wordt op termijn verder afglijden van inwoners met verward gedrag zoveel mogelijk voorkomen, met een lager beroep op zware zorg en ondersteuning tot gevolg.

Het outreachteam is inmiddels geborgd en onderdeel van afdeling Geynwijs.

1b

We voeren de gemeentelijke taken uit de Wet verplichte GGZ (Wvggz) uit, die per 1-1-2020 in werking treedt.

De gemeentelijke taken in dit kader zijn en worden uitgevoerd. Door samen te werken wordt de samenhang in de uitvoering van deze integrale wet verbeterd.
In de Lekstroom gemeenten worden de taken en daarmee samenhangende ontwikkelingen en kosten nauwlettend gemonitord. Nieuwegein is namens de Lekstroom gemeenten deelnemer aan het wettelijk verplichte regio-overleg waarin OM, GGZ en gemeenten nagaan of het doel van de wet wordt behaald. Om verplichte zorg te voorkomen verwijzen we naar het lokale uitvoeringsplan Maatschappelijke Opvang/Beschermd Wonen (MOBW) voor 2021.

2.

We zetten in op bewustwordingsbijeenkomsten in de wijk, en de implementatie van een signalerings- en crisiskaart voor inwoners met verward gedrag.

Door corona-maatregelen was het niet mogelijk om in 2020 bijeenkomsten in de wijk met inwoners te organiseren.
Wel zijn er gesprekken geweest met de wijkcoördinatoren om te kijken hoe het onderwerp acceptatie in de wijk een vervolg kan krijgen. Het onderwerp acceptatie en vroegsignalering krijgt ook een plek in de 'Vitale wijken aanpak'.

Deze pagina is gebouwd op 06/08/2021 08:17:54 met de export van 06/08/2021 08:01:40